In de regio Drenthe/Overijssel hebben zorgaanbieders in de verstandelijk gehandicaptenzorg en geestelijke gezondheidszorg een digitale strategie ontwikkeld. Voortbouwend op deze strategie is door een aantal kleine zorgaanbieders een EFRO-project ingediend, dat inmiddels is toegekend. Dit is een belangrijke mijlpaal voor de implementatie van zorgtechnologie binnen de VG/GGZ.

Het project, ingediend door Genus samen met TicoCare, BOAT, Vitez en Meesterwerk, heeft een budget van 2 miljoen euro en loopt van 2024 tot 2026. Een aspect van het project is de focus op de relatie tussen data en zorginterventies, waarop Wim Boeve zal promoveren.

Het doel van het project is het verhogen van de zelfredzaamheid van cliënten en het efficiënter inzetten van zorgpersoneel. Naast dat Genus een ondersteuning is voor cliënten, wordt data verzameld. Op basis van analyse van deze data worden preventieve maatregelen ingezet met de intentie om incidenten te voorkomen.

Verschillende zorgpartijen hebben interesse getoond om updates over de voortgang van dit EFRO-project te ontvangen. Indien uw organisatie ook geïnformeerd wil blijven, kunt u contact opnemen met Mark Veltink (06-37408574).

Daarnaast is er een nieuw project geïnitieerd dat de effectiviteit van apparaten in de VG/GGZ onderzoekt. Voor dit onderzoek zijn wij op zoek naar drie zorgorganisaties die bereid zijn deze apparaten te testen en deel te nemen aan de EFRO-aanvraag. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wim Boeve (06-41255562).

Ook interessant om te lezen

Meer Nieuws