De organisatie

BOAT is een zorgorganisatie in het werkgebied Drenthe en Overijssel. BOAT is gespecialiseerd in het bieden van ondersteuning op maat voor mensen die tijdelijk of permanent niet mee kunnen komen in de maatschappij op wat voor manier dan ook. Wij zijn er voor begeleiding en ondersteuning op maat in wonen en ambulante begeleiding.

Bij BOAT geloven we in de samengang van wonen en passende daginvulling. Dit idee zorgt voor een fijne balans tussen wonen en werken, met alles binnen handbereik. Of het nu op locatie bij BOAT is, bij jouw dagbesteding, bij jouw werk of bij jouw opleiding. Het draait om jouw comfort en een plek waar je je echt thuis voelt. Bij BOAT staat jouw wens en behoefte centraal. We zijn flexibel en richten ons op wat jij nodig hebt en wat haalbaar is.

Missie

Onze missie is om jou als bewoner van betekenis te laten zijn. Dat betekent dat we aansluiten bij jouw wensen en behoeften. Bij persoonlijke wensen en gebruiken, zodat je ervaart dat je er bij BOAT écht toe doet. Wij bieden integrale zorg aan mensen met een verstandelijke en/of psychiatrische beperking. Onder integrale zorg verstaan we de zorg die nodig is om te kunnen wonen, werken en vrijetijdsbesteding te hebben.

Visie

We bieden ruimte. Om te onderzoeken, te leren, te proberen en steeds verder te verbeteren. Met kleine stapjes in een omgeving waar iedereen zichzelf kan zijn. Voor jou en naasten en onze medewerkers.

BOAT bestaat uit een team van ervaren en enthousiaste begeleiders met elk hun eigen expertise en aandachtsgebied. Wij hebben oog en oor voor het eigen netwerk van onze bewoners. Onze manier van begeleiding kenmerkt zich door een ontwikkelings- en competentiegerichte werkwijze. Het stimuleren van de zelfredzaamheid en het verwerven van een eigen plek in de maatschappij zijn hierin belangrijke uitgangspunten.

We werken samen. Want alleen samen met jou, de mensen om je heen, mantelzorgers, vrijwilligers, onze professionals en samenwerkingspartners kunnen we hét verschil maken. We zijn altijd met elkaar verbonden. Eén team om nieuwe ideeën te bedenken, te ontwikkelen en vooral gewoon te doen. Dat kunnen we. Samen leren. Samen sterk. Samen werken aan een zo zelfstandig en prettig mogelijk leven van onze bewoners.

Jan Schotsman

Jan Schotsman

Directeur

Na ongeveer 40 jaar werkzaam te zijn in de zorg kan ik nog dagelijks leren bij BOAT. De effectiviteit en kundigheid van een kleine organisatie als de onze zijn verrassend. Graag vertel ik hier meer over en nodig je dan ook van harte uit contact op te nemen. Om te kijken of we in begeleiding of ondersteuning iets voor je kunnen betekenen, of om te bespreken of je bij ons aan het werk kunt.

Bert

Persoonlijk begeleider

Mijn naam is Bert Bijlholt, 54 jaar. Mijn uitgangspunt en uitdaging als persoonlijk begeleider zie ik vanuit de aansluiting bij de mens en samen te kijken wat voornamelijk “wel kan”. De tegenhanger wat “niet kan” of “moeilijk is” is een uitdaging om samen te zoeken naar kansen in het kader van ontwikkeling, mogelijkheden en verbetering. Met als doel om veilig, verantwoord en gelukkig zelfstandig te kunnen wonen.

Puk

Puk

Persoonlijk begeleider

Mijn naam is Puk en ik kan met volle overtuiging zeggen dat ik mijn werk met veel plezier doe. De afwisseling tussen ambulant werken en twee vaste locaties biedt niet alleen diversiteit, maar verrijkt ook mijn ervaring in de zorg. De cliëntgerichte aanpak geeft me de voldoening dat mijn werk direct bijdraagt aan het welzijn van anderen.

Jasper

Persoonlijk begeleider

Hallo, ik ben Jasper Pit, 23 jaar en begeleider bij BOAT. Ik werk bij BOAT omdat ik werken met mensen erg leuk vindt, ook is elke dag anders. Nieuwe ervaringen die we met een sterk team delen en aanpakken.

Onze beleidsstrategie is gebaseerd op de kernwaarden: betrouwbaar, samen en bewonergericht. Wij bieden een persoonlijke benadering die steunt op drie pijlers:

Ons team van deskundigen werkt samen met jou aan een begeleidingsplan dat écht bij jou past. We vertalen jouw hulpvraag naar praktische stappen en begeleiding op maat. Alles draait om jouw welzijn en tevredenheid.

Naast huisvesting en begeleiding, gaan we samen op zoek naar de passende dagbesteding. Of het nu werk, een opleiding of een creatieve daginvulling is, we helpen je graag kiezen. We werken samen met verschillende aanbieders van dagbesteding, waardoor we jou altijd maatwerk kunnen bieden. Daarbij kijken we wat nodig is, en vervolgens wat mogelijk is.

Wij willen onze bewoners zo goed mogelijk ondersteunen in het vinden van de meest passende en kwalitatieve zorg. Dit doen we door voldoende en overzichtelijke informatie te geven. Wij leveren snel en communiceren helder en open.