Bij BOAT vinden we het belangrijk om nauw aan te sluiten bij de behoeften van onze bewoners. Wat zijn hun wensen, wat willen ze leren, en welke ondersteuning is daarbij van belang? In de praktijk merken we dat dit vaak goed lukt, maar soms is het een uitdaging om de juiste aansluiting te vinden waardoor de bewoner zijn of haar doelen kan bereiken.

Daarom hebben we ervoor gekozen om ons te laten opleiden in de Individuele Rehabilitatie Benadering (IRB) door R92. Deze methode ondersteunt mensen met een beperking bij hun maatschappelijk herstel. Dit doen we door hen te helpen hun toekomstwensen te realiseren op het gebied van wonen, werken, leren, dagbesteding, vrije tijd en sociale contacten.

In gesprekken kijken we samen wat iemand graag zou willen veranderen, welke stappen hij of zij kan nemen, en hoe wij kunnen ondersteunen bij het nemen van die stappen. De bewoner bepaalt zelf waarover wordt gesproken en waaraan hij of zij wil werken.

Door gezamenlijk de opleiding te volgen, leren we kritisch naar elkaar te zijn en hebben we ook veel plezier. Met de kennis die we hebben opgedaan, gaan we de komende tijd aan de slag om onze aanpak verder te ontwikkelen. Wij zijn ervan overtuigd dat onze begeleiding en ondersteuning nog beter zal aansluiten bij de wensen en behoeften van onze bewoners.

Ook interessant om te lezen

Meer Nieuws